Kalnička 63, 40 000 Čakovec, Hrvatska

|

+385 (0) 40 384 777

HR

|

EN


Ogledala

Ogledalo je vrsta stakla na čiju je površinu nanešen serbrni nanos. Pomoću svjetlosti pruža vrlo bistre refleksije okruženja. Tehnički osim stakla ima četri sloja : srebrni nitrat, zaštitni metalni nanos, te dva sloja namjenske zaštitne boje.

Osim u klasičnoj varijanti može imati i brončani, staro zlato, plavi, zeleni ili sivi ton. Neka zrcala na sebi imaju sigurnosnu zaštitnu foliju koja u slučaju razbijanja komadiće zrcala povezuje i na taj način sprječava rasipavanje ogledala u komade koja mogu bit opasna.

Debljine ogledala: 2, 3, 4, 5, 6 mm.

U dizajnu interijera ogledala imaju veliku ulogu ako su postavljena na pravom mjestu. Ogledala mogu stvoriti optičke varke. Kada je riječ o malim prostorima ogledala ga mogu vrlo jednostavno povećati ili donijeti svjetlo tamnijim prostorima. Također mogu biti interesantan detalj u svakom prostoru, pogotovo kupaonici i spavaćoj sobi.

Mogu se montirati na namještaj zidove i stropove, tehnikom lijepljenja ili tehnikom vješanja. Proizvodi se u nekoliko boja.Osim običnog ogledala postoji brončano, plavo i crno ogledalo i svako od njih ima zaseban efekt. Na ogledalu se mogu raditi raznipjeskareni uzorci što često djeluje elegantno.