Kalnička 63, 40 000 Čakovec, Hrvatska

|

+385 (0) 40 384 777

HR

|

EN


Staklene fasade

Staklene fasade sastavni su dio moderne arhitekture. Pored estetskih zahtjeva staklena fasada mora da bude i funkcionalna, odnosno energetski efikasna sa što većom propusnošću svjetlosti (LT) i što manjim gubicima energije grijanja (niska Ug vrijednost), dok su različiti zahtjevi prema količini sunčeve energije koju propušta (g-vrijednost). U stanogradnji iskorištavanje pasivne sunčeve energije doprinosi uštedi energije grijanja.

Kod poslovnih i industrijskih objekata koji su obično ostakljeni velikim staklenim površinama sunčeva energija uzrokuje pregrijavanje unutrašnjeg prostora, ako nisu stavljena odgovarajuća stakla. Izo stakla, koja se danas koriste najčešće za moderne sisteme fasada, na poslovnim i stambenim objektima da bi bila energetski efikasna, moraju odlikovati:

                                                                                  ►Visokom propusnošću svjetlosti (LT)

                                                                                  ►Niskom propusnošću sunčeve energije (g)

                                                                                  ► Niskim toplinskim gubicima (Ug)

Svojom estetikom i funkcionalnošću staklene fasade privlače sve više kupaca, dok je brza i jednostavna montaža dodatna prednost. Ovaj suvremeni trend u izradi poslovnih objekata predstavlja sklad materijala koji će Vašem objektu dati poseban izgled. Također, velike staklene površine izvor su prirodnog svjetla, stoga je staklena fasada odličan izbor za objekte različite namjene. Odabir odgovarajućeg stakla jedan je od glavnih zahtjeva u projektiranju staklenih fasada i ovisi od mnogo faktora kao što su: položaj objekta, toplotna i zvučna izolacija, solarna zaštita, potrebna količina svjetlosti, sigurnosni zahtjevi i dr.