Kalnička 63, 40 000 Čakovec, Hrvatska

|

+385 (0) 40 384 777

HR

|

EN


Staklene nadstrešnice

Nakon stroge čistoće minimalizma i usporedno s toplom privlačnošću retro i nostalgičnih stilova koji su vladali sve donedavno, u opremanju interijera nametnula se vrlo efektna moda ugradnje staklenih stuba, ograda i podova koja će nesumnjivo vladati godinama. Staklene stepenice sa inox konstrukcijom ili „samolebdeće“ iz zida, pravokutne ili zaobljene, prozirne ili sa efektom, one će sigurno biti centar prostora i nesumnjivo privlačiti najviše zaintregriranih pogleda.

Nadstrešnice prvenstveno služe u namjenu zaštitite i zaklona prostora koji se nalazi ispod nje te se najčešće koriste u eksterijeru. U svijetu modernog uređenja nadstrešnica, moguće je primijeniti staklo i zamjeniti ga sa nekadašnjim većim i zatvorenijim materijalima poput željeza ili drveta. Iz tog razloga, staklo se pokazalo odličnom zamjenom i materijal koji omogućava da se nadstrešnice mogu koristiti i u zatvorenim prostorijama zbog svog izgleda, propusnosti svjetla i osjećaja otvorenosti s istim funkcijama poput klasičnih nadstrešnica. Također je moguće pjeskariti staklo i tako dodatno aplicirati željene efekte. Preporučuje se samočisteće staklo (self-cleaning glass) zbog održavanja stakla.

Bez obzira na funkciju i vanjske utjecaje, staklo je siguran izbor jer kaljeno i/ili laminirano staklo pruža dodatnu sigurnost, čija debljina treba iznositi između 8 do 20 mm. Staklene nadstrešnice mogu biti instalirane na željeznim ili inox konstrukcijama.