Kalnička 63, 40 000 Čakovec, Hrvatska

|

+385 (0) 40 384 777

HR

|

EN


Staklene ograde

Staklene ograde postale su gotovo obavezan dio modernog objekta i prate sve trendove moderne arhitekture. Njihova jednostavnost, funkcionalnost i sigurnost razlog su zbog kojeg mnogi kupci odabiru takav tip ograde, bilo da se radi o ogradama interijera ili eksterijera. Staklene ograde zadovoljavaju sve sigurnosne kriterije, zahvaljujući čvrstoći konstrukcije ali i pravilnim odabirom vrste stakla: kaljenog-laminiranog kao najbolji izbor.

Laminirano staklo – je sigurnosno staklo od dvije ili više staklenih ploha spojenih pomoću tankih sigurnosnih folija ili specijalne tekućine. Folije ili stakla mogu biti raznih boja te debljina. U slučaju puknuća dijelovi stakla se ne raspršuju kao kod običnog stakla, nego ostaju zalijepljeni za sloj folije. Poželjno je laminirati stakla iste debljine.

Kaljeno staklo – je termički obrađeno staklo velike mehaničke otpornosti (5 x veća od običnog stakla). Dobiva se grijanjem na 600°C nakon čega se naglo hladi zrakom. Kod loma rasipa se u mala zrnca sa tupim rubovima i tako štiti od ozljeda. Izrađujemo različite vrste staklenih ograda: sa spyderima, staklodržačima, podnim profilom, metalnim ili inox stupićima itd.