Kalnička 63, 40 000 Čakovec, Hrvatska

|

+385 (0) 40 384 777

HR

|

EN


Staklene stepenice

Nakon stroge čistoće minimalizma i usporedno s toplom privlačnošću retro i nostalgičnih stilova koji su vladali sve donedavno, u opremanju interijera nametnula se vrlo efektna moda ugradnje staklenih stuba, ograda i podova koja će nesumnjivo vladati godinama. Staklene stepenice sa inox konstrukcijom ili „samolebdeće“ iz zida, pravokutne ili zaobljene, prozirne ili sa efektom, one će sigurno biti centar prostora i nesumnjivo privlačiti najviše zaintregriranih pogleda.

Sigurnosno laminirano staklo sastavljeno je od dvaju ili više stakala međusobno povezanih folijom velike čvrstoće na kidanje. Upravo takvo staklo upotrebljava se danas za izvedbu gazišta i staklene ograde stepeništa. Postupak proizvodnje laminiranog stakla odvija se pri povećanoj temperaturi i pritisku. PVB folija (polyvinyl-butyral folija) koja se nalazi između stakala i obično je prozirna, ali može biti i u različitim bojama.
Standardne folije imaju visok stupanj UV zaštite, a ovisno o namjeni, medu stakla se može staviti jedan ili više slojeva PVB folije. Lako se koriste kao sastavni dio laminiranog stakla i odgovarajuća ornamentna stakla, stakla za toplinsku i sunčanu zaštitu, žičana stakla.

Za podna gazišta stepeništa preporučujemo kombinaciju od tri stakla koja u procesu laminiranja čine jedinstven građevinski element. Gornje vršno staklo treba radi sigurnosti i zaštite od porezotina biti kaljeno. Da podsjetimo, kaljeno staklo je staklo koje je bilo podvrgnuto posebnom toplinskom procesu oplemenjivanja.